Engels voor docenten
Ik haalde de ITACE niet
“Ik geef al jaren mijn vak in het Engels, dus toen de overheid de ITACE introduceerde, voelde ik mij niet bedreigd. Toch haalde ik de beoogde score niet, wat volgens het taaldecreet zou betekenen dat ik mijn vak niet meer mocht doceren. Via omwegen kon ik toch voortgaan o.a. omdat niemand anders de nodige kennis heeft, maar ik voel mij er niet goed bij. Anderzijds zie ik het niet zitten om samen met andere studenten Engelse les te volgen. Een beetje discretie is hier wel aan de orde.”
Congres vraagt andere sprekers
“Op mijn laatste congres had ik een docent gevraagd om te komen spreken over een zeer actueel, interessant onderwerp. Natuurlijk had ik als organisator alles nagekeken, de artikels gelezen en alles zag er heel goed uit. Toen hij kwam presenteren, hadden wij dan ook hoge verwachtingen. Het was daarentegen eerder het tegenovergestelde. Het niveau Engels en de uitspraak waren zo slecht en de presentatie zo monotoon dat niemand echt kon of zelfs wou volgen waar het over ging.”
Studenten begrijpen de les soms niet
“We zitten in een Engelstalige master samen met redelijk wat internationale studenten, die specifiek deze richting willen volgen. De proffen zijn super capabel en kennen hun vak, maar ik krijg vaak vragen van die internationale studenten over de inhoud van de syllabus of iets dat de prof heeft uitgelegd, omdat het te letterlijk vertaald was uit het Nederlands. Spijtig genoeg beseffen ze soms pas achteraf dat ze daardoor fouten maken op het examen.”
Geen lessen in mijn domein
“Ik wil wel aan mijn Engels werken, maar dan wil ik het ook ineens goed doen. Waarom zou ik tijd en geld erin investeren als ik niet volledig overtuigd ben? Ik lees veel over maatwerk, maar is dat echt zo? Is er een trainer die bereid is om zich volledig te verdiepen in biologische processen bijvoorbeeld? Het jargon ken ik zelf wel al, maar ze moeten kunnen meepraten in de context en begrijpen waar ik het over heb en niet gewoon vaag blijven om dan terug te vallen op algemene regeltjes. ”
Dit zijn de meest voorkomende uitspraken van mensen voordat ze beroep deden op onze hulp voor lessen Engels. Dit zijn natuurlijk niet de enige problemen. Daarom geven we hier een aantal duidelijke voorbeelden van vorige klanten:
  • Docenten die zich willen voorbereiden op de ITACE om zo aan de kwalificaties van de overheid of hun instelling te voldoen en hun vak in het Engels te kunnen (blijven) doceren
  • Docenten wiens niveau Engels eigenlijk hoog is, maar die zich niet van hun beste kant kunnen laten zien, omdat anderen hen niet begrijpen door hun uitspraak.
  • Docenten die zich vlot kunnen uitdrukken in het Engels, maar beseffen dat dit taalniveau niet volstaat voor de activiteiten waaraan ze zouden willen deelnemen, zoals het bijwonen van conferenties, het presenteren op conferenties, het deelnemen aan debatten
  • Docenten die Engelstalige artikels moeten schrijven voor internationale, wetenschappelijke tijdschriften en die regelmatig beroep moeten doen op proofreaders

Al onze taalopleidingen zijn maatwerk.

 

We kunnen dus zowel voor privélessen als voor interne groepslessen zorgen
bij u on site of bij ons op kantoor.

Benieuwd
naar het verschil dat wij kunnen maken in uw taalopleidingen?
Wat houdt de opleiding in?
Al onze taalopleidingen zijn maatwerk. We kunnen dus zowel voor privélessen als voor kleine groepslessen zorgen bij u of bij ons op kantoor (Hello Languages, Antwerpen).

Aangezien alle lessen op maat worden gemaakt, hebben we geen klassiek lessysteem. Een paar belangrijke elementen om in het achterhoofd te houden.

PRIVÉLESSEN, DUOLESSEN OF KLEINE GROEPSLESSEN

Het absolute maximum aan deelnemers is 8 personen per groep, maar we proberen doorgaans het aantal beperkt te houden tot 6 deelnemers. Aangezien het belangrijk is dat deze opleiding zo discreet en specifiek mogelijk is, vragen we meestal om de medewerking van de academische instelling of van de vakgroep om zo ideaal mogelijke groepen samen te stellen.

MAAK ZELF JE GROEP

De meeste mensen proberen zelf een groep te vormen van 4 waarbij iedereen hetzelfde niveau heeft, dezelfde beschikbaarheden en dezelfde wensen. Indien iemand groepslessen zoekt, maar zelf geen groep heeft, kijken wij of het interessant zou zijn om een groep te vormen. In dit geval kan de groep pas starten wanneer er minimum 4 deelnemers zijn. Dit kan soms snel gaan, maar dit kan ook soms lang duren.

GEEN VASTE UURROOSTERS

De studenten beslissen zelf wanneer dit voor hen zou passen. In het geval van privélessen valt dit enkel te bespreken tussen de docent en de student. In het geval van groepslessen is het belangrijk dat de hele groep akkoord gaat over een wekelijks schema. We geven elke weekdag les tussen 8u en 22u of op zaterdag tussen 9u en 16u.

GEEN VASTE FREQUENTIE OF LOOPTIJD

Ook hier beslissen de studenten zelf hoe vaak ze les willen nemen. We werken wel met lesblokken van 1,5u tot max. 3u afhankelijk van de concentratiespanne, aangezien dit het interessantste is voor de vooruitgang van de student. De meesten kiezen ervoor 1x of 2x per week les te nemen. De looptijd wordt ook bepaald op basis van het beginniveau, de leerpatronen (om te zien hoe snel de student bijleert) en het gewenste eindniveau.

INTENSIEVE CURSUS

Een intensieve cursus is enkel mogelijk bij privélessen of als de studenten zelf als groep van min. 4 personen komen. Wij selecteren ook zeer streng op wie zo’n traject mag volgen, aangezien dit niet bij iedereen even goed werkt.

GEEN VISUMAANVRAGEN, GEEN EDUCATIEF VERLOF

Het is niet mogelijk om via ons in aanmerking te komen voor een visumaanvraag of educatief verlof. Als u werkt voor een KMO is er daarentegen wel de optie om tot 50% subsidies te krijgen. Voor meer informatie hierover, verwijzen we graag naar de bedrijfspagina.

Verkozen tot meest innovatieve taalprovider van Vlaanderen door Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

X