Ondersteuning (talen)studenten

STUDENTEN IN HET ALGEMEEN

Hoe begin ik eraan?
“Het is mijn laatste jaar en daar hoort natuurlijk de gevreesde thesis bij. Ik weet eigenlijk wel wat ik wil schrijven en waar ik naartoe wil, maar krijg het niet onder woorden. Alles wat ik schrijf, delete ik; de structuur is ver te zoeken en ik vind ook dat het niet vlot leest. Ik krijg veel ondersteuning van mijn promotor, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat die mijn spellingsfouten verbetert.”
Zonder talencertificaat, geen Master
“Het heeft lang geduurd voordat ik wist welke Master ik wilde volgen. Dus natuurlijk was ik teleurgesteld toen ik zag dat er voorwaarden aan te pas kwamen. Enkel beginnen mits het aantonen van een B2 niveau Engels, omdat ik niet in België op school had gezeten. Een vriendin had exact hetzelfde voor, maar dan met Nederlands en hoewel ze vlot spreekt, moest ze toch die B2 aantonen.”

TALENSTUDENTEN

Ik krijg niet genoeg oefening
“Als talenstudent begin je aan je studierichting met de gedachte dat je perfect meertalig eruit zal komen. Op papier is dat inderdaad zo, maar ik merk toch dat we het niveau van echte ‘native fluency’ niet bereiken. Natuurlijk zoek ik contact met moedertaalsprekers en kijk ik uit naar Erasmus, maar het is toch niet hetzelfde. Je hoort nog altijd dat ik van België kom en dat zou niet mogen, vind ik.”
Ik begrijp Taalkunde niet
“Als student Taal-en Letterkunde heb ik vooral de richting gekozen om mijn passie voor literatuur te ontwikkelen. Spijtig genoeg komt daar ook taalkunde bij, voor mij een noodzakelijk kwaad en vaak ook de bron van herexamens. Ik begrijp het gewoon niet en bijlessen aan een normaal bureau helpen niet, want dan moeten ze al een specialisatie hebben in linguïstiek en dan nog specifiek voor die taal.”
Dit zijn de meest voorkomende uitspraken van mensen voordat ze beroep deden op onze hulp voor lessen Engels. Dit zijn natuurlijk niet de enige problemen. Daarom geven we hier een aantal duidelijke voorbeelden van vorige klanten:
  • Studenten die zich willen voorbereiden op de TOEFL, de IELTS, de ITACE, de CNAVT, etc. om zo aan de kwalificaties van een bepaalde universiteit/academisch programma te voldoen.
  • Studenten die niet goed weten hoe ze moeten beginnen schrijven aan een belangrijke paper, een presentatie of een thesis.
  • Studenten die een talenrichting hebben gekozen zoals Taal- en Letterkunde of Toegepaste Taalkunde, maar toch moeite hebben met bepaalde vakken en niet terecht kunnen bij de algemene bijlesbureaus.
  • Talenstudenten die niet genoeg de kans krijgen om een andere taal echt te spreken en dus hun niveau voldoende te verbeteren.
  • Studenten die beseffen dat hun talenkennis belangrijk kan zijn voor hun positie op de arbeidsmarkt na hun studies en er niet mee willen wachten tot ze effectief op zoek zijn naar werk.

Al onze taalopleidingen zijn maatwerk.

 

We kunnen dus zowel voor privélessen als voor interne groepslessen zorgen
bij u on site of bij ons op kantoor.

Benieuwd
naar het verschil dat wij kunnen maken in uw taalopleidingen?
Wat houdt de opleiding in?
Al onze taalopleidingen zijn maatwerk. We kunnen dus zowel voor privélessen als voor kleine groepslessen zorgen bij u of bij ons op kantoor (Hello Languages, Antwerpen).

Aangezien alle lessen op maat worden gemaakt, hebben we geen klassiek lessysteem. Een paar belangrijke elementen om in het achterhoofd te houden.

PRIVÉLESSEN, DUOLESSEN OF KLEINE GROEPSLESSEN

Het absolute maximum aan deelnemers is 8 personen per groep, maar we proberen doorgaans het aantal beperkt te houden tot 6 deelnemers. Aangezien het belangrijk is dat deze opleiding zo discreet en specifiek mogelijk is, vragen we meestal om de medewerking van de academische instelling of van de vakgroep om zo ideaal mogelijke groepen samen te stellen.

MAAK ZELF JE GROEP

De meeste mensen proberen zelf een groep te vormen van 4 waarbij iedereen hetzelfde niveau heeft, dezelfde beschikbaarheden en dezelfde wensen. Indien iemand groepslessen zoekt, maar zelf geen groep heeft, kijken wij of het interessant zou zijn om een groep te vormen. In dit geval kan de groep pas starten wanneer er minimum 4 deelnemers zijn. Dit kan soms snel gaan, maar dit kan ook soms lang duren.

GEEN VASTE UURROOSTERS

De studenten beslissen zelf wanneer dit voor hen zou passen. In het geval van privélessen valt dit enkel te bespreken tussen de docent en de student. In het geval van groepslessen is het belangrijk dat de hele groep akkoord gaat over een wekelijks schema. We geven elke weekdag les tussen 8u en 22u of op zaterdag tussen 9u en 16u.

GEEN VASTE FREQUENTIE OF LOOPTIJD

Ook hier beslissen de studenten zelf hoe vaak ze les willen nemen. We werken wel met lesblokken van 1,5u tot max. 3u afhankelijk van de concentratiespanne, aangezien dit het interessantste is voor de vooruitgang van de student. De meesten kiezen ervoor 1x of 2x per week les te nemen. De looptijd wordt ook bepaald op basis van het beginniveau, de leerpatronen (om te zien hoe snel de student bijleert) en het gewenste eindniveau.

INTENSIEVE CURSUS

Een intensieve cursus is enkel mogelijk bij privélessen of als de studenten zelf als groep van min. 4 personen komen. Wij selecteren ook zeer streng op wie zo’n traject mag volgen, aangezien dit niet bij iedereen even goed werkt.

GEEN VISUMAANVRAGEN, GEEN EDUCATIEF VERLOF

Het is niet mogelijk om via ons in aanmerking te komen voor een visumaanvraag of educatief verlof. Als u werkt voor een KMO is er daarentegen wel de optie om tot 50% subsidies te krijgen. Voor meer informatie hierover, verwijzen we graag naar de bedrijfspagina.

Wat onze klanten zeggen

Verkozen tot meest innovatieve taalprovider van Vlaanderen door Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

X