Taalopleiding Engels
Ik durf niet te spreken
“Het is niet dat ik helemaal geen Engels kan, maar ik zou zo graag alles goed uitleggen, mopjes maken, inpikken in gesprekken en sympathiek overkomen. Met het niveau dat ik nu heb, kan ik dat gewoon niet, want ik begrijp niet alles en als ik iets wil zeggen, reageer ik niet snel genoeg. Dus ik zwijg en hoop dat het ooit anders wordt. Op reis en ook gewoon in België is het een belemmering.”
Zonder certificaat, minder kansen
“Als laatstejaarsstudente hoorde ik het constant: Als je deze stage wil, heb je een IELTS-certificaat nodig. Als je wil toegelaten worden aan dit college in Londen, heb je minstens een score 120 nodig op de TOEFL. Ik wilde het eerst in zelfstudie proberen, maar toen ik besefte dat ik hulp nodig had, bleef er niet veel tijd meer over.”
Mensen verstaan mij niet
“Ik heb mijn hele leven Engels gehad in Zuid-Korea en had ook altijd een hoog niveau daar, maar toen ik naar België kwam verstond niemand mij. Soms kreeg ik zelfs het gevoel dat mensen gewoon ‘ja’ knikten om ervan af te zijn. Ze stuurden mij op cursus omdat ze dachten dat ik gewoon geen basis had. Toen bleek het toch allemaal aan mijn uitspraak te liggen!”
Matig is niet wat ik wil
“Het is niet dat ik een specifiek probleem heb. Ik kan mij perfect redden en doe het ook al jaren op deze manier. Ik weet gewoon dat ik het nóg beter zou kunnen en wil mezelf dan ook niet tegenhouden in mijn eigen ontwikkeling. Ik wil beter presteren, vlot mijn ideeën overbrengen, naar conferenties of events gaan, volledig mezelf zijn; ook in het Engels.”
Dit zijn de meest voorkomende uitspraken van mensen voordat ze beroep deden op onze hulp voor lessen Engels. Dit zijn natuurlijk niet de enige problemen. Daarom geven we hier een aantal duidelijke voorbeelden van vorige klanten:
  • Mensen die zich willen voorbereiden op de TOEFL of IELTS om zo aan de kwalificaties van een bepaalde universiteit/academisch programma te voldoen of om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
  • Mensen wiens niveau Engels eigenlijk hoog is, maar die zich niet van hun beste kant kunnen laten zien, omdat anderen hen niet begrijpen door hun uitspraak.
  • Mensen die zich vlot kunnen uitdrukken in het Engels, maar beseffen dat dit taalniveau niet volstaat voor de activiteiten waaraan ze zouden willen deelnemen, zoals het bijwonen van conferenties en deelnemen aan de discussies/netwerking achteraf.
  • Studenten die een Engelstalige studierichting volgen waarin ze veel papers in het Engels moeten schrijven en die vervolgens ook moeten presenteren.
  • Mensen die Engels hadden geleerd op school, maar het nooit echt durfden spreken. Hierdoor konden ze de promotie die ze wilden niet krijgen of konden ze niet veranderen naar de job die ze echt wilden.
  • Mensen die nu wel in België wonen, maar die weten dat ze hier niet zullen blijven en in de toekomst waarschijnlijk naar het buitenland zouden trekken.

Al onze taalopleidingen zijn maatwerk.

 

We kunnen dus zowel voor privélessen als voor interne groepslessen zorgen
bij u on site of bij ons op kantoor.

IK HERKEN MIJ HIERIN
en wil er iets aan doen!
Wat houdt de opleiding in?
Al onze taalopleidingen zijn maatwerk. We kunnen dus zowel voor privélessen als voor kleine groepslessen zorgen bij u of bij ons op kantoor (Hello Languages, Antwerpen).

Aangezien alle lessen op maat worden gemaakt, hebben we geen klassiek lessysteem. Een paar belangrijke elementen om in het achterhoofd te houden.

PRIVÉLESSEN, DUOLESSEN OF KLEINE GROEPSLESSEN

Het absolute maximum aan deelnemers is 8 personen per groep, maar we proberen doorgaans het aantal beperkt te houden tot 6 deelnemers. Aangezien het belangrijk is dat deze opleiding zo discreet en specifiek mogelijk is, vragen we meestal om de medewerking van de academische instelling of van de vakgroep om zo ideaal mogelijke groepen samen te stellen.

MAAK ZELF JE GROEP

De meeste mensen proberen zelf een groep te vormen van 4 waarbij iedereen hetzelfde niveau heeft, dezelfde beschikbaarheden en dezelfde wensen. Indien iemand groepslessen zoekt, maar zelf geen groep heeft, kijken wij of het interessant zou zijn om een groep te vormen. In dit geval kan de groep pas starten wanneer er minimum 4 deelnemers zijn. Dit kan soms snel gaan, maar dit kan ook soms lang duren.

GEEN VASTE UURROOSTERS

De studenten beslissen zelf wanneer dit voor hen zou passen. In het geval van privélessen valt dit enkel te bespreken tussen de docent en de student. In het geval van groepslessen is het belangrijk dat de hele groep akkoord gaat over een wekelijks schema. We geven elke weekdag les tussen 8u en 22u of op zaterdag tussen 9u en 16u.

GEEN VASTE FREQUENTIE OF LOOPTIJD

Ook hier beslissen de studenten zelf hoe vaak ze les willen nemen. We werken wel met lesblokken van 1,5u tot max. 3u afhankelijk van de concentratiespanne, aangezien dit het interessantste is voor de vooruitgang van de student. De meesten kiezen ervoor 1x of 2x per week les te nemen. De looptijd wordt ook bepaald op basis van het beginniveau, de leerpatronen (om te zien hoe snel de student bijleert) en het gewenste eindniveau.

INTENSIEVE CURSUS

Een intensieve cursus is enkel mogelijk bij privélessen of als de studenten zelf als groep van min. 4 personen komen. Wij selecteren ook zeer streng op wie zo’n traject mag volgen, aangezien dit niet bij iedereen even goed werkt.

GEEN VISUMAANVRAGEN, GEEN EDUCATIEF VERLOF

Het is niet mogelijk om via ons in aanmerking te komen voor een visumaanvraag of educatief verlof. Als u werkt voor een KMO is er daarentegen wel de optie om tot 50% subsidies te krijgen. Voor meer informatie hierover, verwijzen we graag naar de bedrijfspagina.

Wat onze klanten zeggen

Verkozen tot meest innovatieve taalprovider van Vlaanderen door Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

X