Taalopleiding Frans
Ik durf niet te spreken
“Na 8 jaar Frans op school, zou je denken dat we allemaal vloeiend tweetalig zouden zijn, maar de gedachte dat ik Frans moet spreken alleen al, geeft mij enorme stress. Ik vergeet alles wat ik zou moeten kennen, blokkeer volledig en de dingen die ik wél zeg, komen sowieso niet over zoals ik ze eigenlijk bedoelde. Uiteindelijk vermijd ik situaties in het Frans zoveel ik kan.”
Mensen verstaan mij niet
“Ik vind Frans echt een prachtige taal, maar als Engelsman hoor je gewoon direct dat ik de taal helemaal verkracht. Als ik nieuwe mensen leer kennen, probeer ik altijd vriendelijk in het Frans te beginnen, maar al snel blijkt dat ze helemaal niks hebben begrepen van wat ik zei en schakel ik over naar Engels. Als ze dan geen Engels spreken, hebben we natuurlijk een probleem.”
Ik vind geen betere job
“Dit jaar kreeg mijn man een geweldige jobaanbieding in België. Als video editor kon ik altijd wel werk vinden, dus ik zag er geen graten in totdat ik besefte dat ik geen video’s kon bewerken zonder de taal te begrijpen. Zo zie ik ondanks mijn ervaring de ene opdracht na de andere aan mij voorbijgaan, terwijl ik zo graag wil werken.”
Ik wil verhuizen naar Frankrijk
“We wonen nu al 3 jaar in België, maar mijn vriendin zou liever niet in België blijven en naar Frankrijk verhuizen. Ik voel mij schuldig, want ik had haar beloofd dat we dat zouden doen zodra ik een job had gevonden in de buurt, maar zonder hoog niveau Frans geraak ik nooit voorbij het eerste interview. Als ik er niets aan doe, kunnen we hier nooit weg.”
Dit zijn de meest voorkomende uitspraken van mensen voordat ze beroep deden op onze hulp voor lessen Frans. Dit zijn natuurlijk niet de enige problemen. Daarom geven we hier een aantal duidelijke voorbeelden van vorige klanten:
  • Mensen die Frans hadden geleerd op school, maar het nooit echt durfden spreken. Hierdoor konden ze de promotie die ze wilden niet krijgen of konden ze niet veranderen naar de job die ze echt wilden.
  • De accountmanager die zijn flair verliest in het Frans en zo het vertrouwen van de klant niet kan winnen, terwijl dat in de eigen moedertaal wel lukt.
  • Mensen die plots Franstalig gebied in hun portfolio kregen en al het werk op collega’s moesten afschuiven, iets waarvoor ze zich ofwel schaamden, ofwel commissie misliepen.
  • Mensen die nu wel in België wonen, maar die weten dat ze hier niet zullen blijven en in de toekomst waarschijnlijk naar Frankrijk zouden verhuizen of een ander Franstalig land.
  • Mensen die naar België verhuisd zijn voor de liefde, maar hier moeten integreren, een job vinden, moeten kunnen praten met de schoonouders; die met hun partners Frans probeerden te spreken, maar dat het ondanks het vele proberen, toch niet lukte.
  • Mensen die verhuisden naar België voor hun job of in de zoektocht naar nieuwe toekomstperspectieven. Spijtig genoeg maken al het papierwerk, het slechte weer en het ‘Belgische individualisme’ de overgang niet altijd eenvoudiger.
  • Mensen die een job hebben die technisch gezien Engelstalig is, maar wiens collega’s wel Frans spreken onder elkaar aan de lunch-tafel, waardoor ze zich ervoor schaamden dat ze niet konden meepraten of dat de collega’s altijd moesten veranderen van taal.
  • Nederlanstaligen of anderstaligen die wel Frans hadden geleerd, maar die buiten in de echte wereld hun Frans niet gebruiken, omdat mensen hen niet begrijpen.

Al onze taalopleidingen zijn maatwerk.

 

We kunnen dus zowel voor privélessen als voor interne groepslessen zorgen
bij u on site of bij ons op kantoor.

IK HERKEN MIJ HIERIN
en wil er iets aan doen!
Wat houdt de opleiding in?
Al onze taalopleidingen zijn maatwerk. We kunnen dus zowel voor privélessen als voor kleine groepslessen zorgen bij u of bij ons op kantoor (Hello Languages, Antwerpen).

Aangezien alle lessen op maat worden gemaakt, hebben we geen klassiek lessysteem. Een paar belangrijke elementen om in het achterhoofd te houden.

PRIVÉLESSEN, DUOLESSEN OF KLEINE GROEPSLESSEN

Het absolute maximum aan deelnemers is 8 personen per groep, maar we proberen doorgaans het aantal beperkt te houden tot 6 deelnemers. Aangezien het belangrijk is dat deze opleiding zo discreet en specifiek mogelijk is, vragen we meestal om de medewerking van de academische instelling of van de vakgroep om zo ideaal mogelijke groepen samen te stellen.

MAAK ZELF JE GROEP

De meeste mensen proberen zelf een groep te vormen van 4 waarbij iedereen hetzelfde niveau heeft, dezelfde beschikbaarheden en dezelfde wensen. Indien iemand groepslessen zoekt, maar zelf geen groep heeft, kijken wij of het interessant zou zijn om een groep te vormen. In dit geval kan de groep pas starten wanneer er minimum 4 deelnemers zijn. Dit kan soms snel gaan, maar dit kan ook soms lang duren.

GEEN VASTE UURROOSTERS

De studenten beslissen zelf wanneer dit voor hen zou passen. In het geval van privélessen valt dit enkel te bespreken tussen de docent en de student. In het geval van groepslessen is het belangrijk dat de hele groep akkoord gaat over een wekelijks schema. We geven elke weekdag les tussen 8u en 22u of op zaterdag tussen 9u en 16u.

GEEN VASTE FREQUENTIE OF LOOPTIJD

Ook hier beslissen de studenten zelf hoe vaak ze les willen nemen. We werken wel met lesblokken van 1,5u tot max. 3u afhankelijk van de concentratiespanne, aangezien dit het interessantste is voor de vooruitgang van de student. De meesten kiezen ervoor 1x of 2x per week les te nemen. De looptijd wordt ook bepaald op basis van het beginniveau, de leerpatronen (om te zien hoe snel de student bijleert) en het gewenste eindniveau.

INTENSIEVE CURSUS

Een intensieve cursus is enkel mogelijk bij privélessen of als de studenten zelf als groep van min. 4 personen komen. Wij selecteren ook zeer streng op wie zo’n traject mag volgen, aangezien dit niet bij iedereen even goed werkt.

GEEN VISUMAANVRAGEN, GEEN EDUCATIEF VERLOF

Het is niet mogelijk om via ons in aanmerking te komen voor een visumaanvraag of educatief verlof. Als u werkt voor een KMO is er daarentegen wel de optie om tot 50% subsidies te krijgen. Voor meer informatie hierover, verwijzen we graag naar de bedrijfspagina.

Wat onze klanten zeggen

Verkozen tot meest innovatieve taalprovider van Vlaanderen door Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

X