Taalopleiding Spaans
Vastgoedmakelaars spreken geen Engels
“Sparen bij de bank levert al lang niks meer op. We zijn zeker niet de enigen die zoeken naar een goede investering. Een van de enige constanten? Vastgoed! Specifieker in Spanje! We hadden er al veel goeds over gehoord en wilden het ook ’s proberen, maar zonder ons er fulltime mee bezig te houden. Uitbesteden aan een lokale makelaar! Tot we beseften dat die enkel Spaans spraken.”
Problemen met onze vakantiewoning
“Met dat de huizen in Spanje zo goedkoop stonden en het er altijd mooi weer is, dachten we: Weet je wat? Waarom niet! Een leuk vakantiehuisje waar we elk jaar naartoe kunnen gaan! Maar net zoals elk huis, heeft ook deze woning onderhoud nodig en gaan er vaak dingen kapot. TOTAAL geen rekening mee gehouden! Hoe vind je een goede stielman, hoe leg je het probleem uit?”
Verhuizen met het hele gezin
“Wat moet ik zeggen? We zijn België gewoon een beetje beu gezien. Dus, toen ik de opportuniteit kreeg om in Latijns-Amerika te gaan werken, wilde ik die kans niet laten schieten. Alleen is Latijns-Amerika een stuk verder van huis dan het Europese vasteland. Mijn gezin kon ik dus niet achterlaten en hen vragen om mee te komen zonder voorbereiding was voor mij ondenkbaar.”
Alles regelen voor pensioen
“Eindelijk met pensioen! Wat keken we ernaar uit! Wij hadden al lang besloten dat we niet zouden blijven. Spaanse lesjes in avondschool om gemakkelijk te integreren; alles voorbereid. Perfect! En toen het probleem met de huurauto… Plots was het onze schuld, moesten wij alles betalen! We voelden ons zo dom! Dat contract konden we onmogelijk verstaan met het Spaans dat we hadden geleerd.”
Dit zijn de meest voorkomende uitspraken van mensen voordat ze beroep deden op onze hulp voor lessen Spaans. Dit zijn natuurlijk niet de enige problemen. Daarom geven we hier een aantal duidelijke voorbeelden van vorige klanten:
  • Mensen die een Spaanstalige partner tegenkomen en die na verloop van tijd zouden willen communiceren met de ouders en de rest van de familie, maar dit niet kunnen omdat de familie enkel Spaans spreekt.
  • Een Belgische werkkracht die naar Spaanstalig gebied gestuurd wordt en met zijn/haar hele gezin verhuist, waardoor zowel de kinderen als de echtgenoot/echtgenote de lokale taal nodig hebben om snel te kunnen integreren.
  • Mensen die willen inspelen op de booming business van woningen in Spanje en willen investeren in vakantiewoningen of opbrengstpanden.
  • Gepensioneerden die wel al een mondje Spaans kunnen spreken, maar ter plekke geconfronteerd worden met onvoorziene problemen of misleid worden door lokale organisaties. Een paar voorbeelden van vorige studenten waren contracten van huurauto’s, een woning regelen, activiteiten of daguitstapjes, etc.
  • Mensen die een vakantiewoning hebben in Spaanstalig gebied en alles moeten regelen wanneer bijvoorbeeld de elektriciteit of het internet wegvalt, als er iets kapot gaat, etc.
  • Mensen die niet 3 jaar 6u per week naar de avondschool kunnen gaan voordat ze vloeiend kunnen spreken

Al onze taalopleidingen zijn maatwerk.

 

We kunnen dus zowel voor privélessen als voor interne groepslessen zorgen
bij u on site of bij ons op kantoor.

IK HERKEN MIJ HIERIN
en wil er iets aan doen!
Wat houdt de opleiding in?
Al onze taalopleidingen zijn maatwerk. We kunnen dus zowel voor privélessen als voor kleine groepslessen zorgen bij u of bij ons op kantoor (Hello Languages, Antwerpen).

Aangezien alle lessen op maat worden gemaakt, hebben we geen klassiek lessysteem. Een paar belangrijke elementen om in het achterhoofd te houden.

PRIVÉLESSEN, DUOLESSEN OF KLEINE GROEPSLESSEN

Het absolute maximum aan deelnemers is 8 personen per groep, maar we proberen doorgaans het aantal beperkt te houden tot 6 deelnemers. Aangezien het belangrijk is dat deze opleiding zo discreet en specifiek mogelijk is, vragen we meestal om de medewerking van de academische instelling of van de vakgroep om zo ideaal mogelijke groepen samen te stellen.

MAAK ZELF JE GROEP

De meeste mensen proberen zelf een groep te vormen van 4 waarbij iedereen hetzelfde niveau heeft, dezelfde beschikbaarheden en dezelfde wensen. Indien iemand groepslessen zoekt, maar zelf geen groep heeft, kijken wij of het interessant zou zijn om een groep te vormen. In dit geval kan de groep pas starten wanneer er minimum 4 deelnemers zijn. Dit kan soms snel gaan, maar dit kan ook soms lang duren.

GEEN VASTE UURROOSTERS

De studenten beslissen zelf wanneer dit voor hen zou passen. In het geval van privélessen valt dit enkel te bespreken tussen de docent en de student. In het geval van groepslessen is het belangrijk dat de hele groep akkoord gaat over een wekelijks schema. We geven elke weekdag les tussen 8u en 22u of op zaterdag tussen 9u en 16u.

GEEN VASTE FREQUENTIE OF LOOPTIJD

Ook hier beslissen de studenten zelf hoe vaak ze les willen nemen. We werken wel met lesblokken van 1,5u tot max. 3u afhankelijk van de concentratiespanne, aangezien dit het interessantste is voor de vooruitgang van de student. De meesten kiezen ervoor 1x of 2x per week les te nemen. De looptijd wordt ook bepaald op basis van het beginniveau, de leerpatronen (om te zien hoe snel de student bijleert) en het gewenste eindniveau.

INTENSIEVE CURSUS

Een intensieve cursus is enkel mogelijk bij privélessen of als de studenten zelf als groep van min. 4 personen komen. Wij selecteren ook zeer streng op wie zo’n traject mag volgen, aangezien dit niet bij iedereen even goed werkt.

GEEN VISUMAANVRAGEN, GEEN EDUCATIEF VERLOF

Het is niet mogelijk om via ons in aanmerking te komen voor een visumaanvraag of educatief verlof. Als u werkt voor een KMO is er daarentegen wel de optie om tot 50% subsidies te krijgen. Voor meer informatie hierover, verwijzen we graag naar de bedrijfspagina.

Wat onze klanten zeggen

Verkozen tot meest innovatieve taalprovider van Vlaanderen door Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

X