Taalopleiding voor Expats
IK VOEL ME ALLEEN
“Ik werk dan wel in een internationaal bedrijf met Engels als voertaal, maar de meeste collega’s zijn nog steeds Belgen. Belgen die Nederlands met elkaar spreken tussendoor, tijdens de lunch, zelfs onder elkaar tijdens vergaderingen. We hebben allemaal avondlessen gevolgd, maar zelfs na 3 jaar, durfde ik mijn job nog steeds niet in het Nederlands uit te voeren en voelde ik me nog steeds niet thuis. Ik voelde dat ook aan als een last en overwoog dus om terug te gaan.”
IK VOEL ME NIET THUIS
“Ik vind dat bedrijven meer zouden moeten investeren in het integreren van hun expat-medewerkers. Ik zie dat heel fel bij ons op het werk. Wij storten ons volledig op het werk, want daarbuiten kennen we eigenlijk niets of niemand. Natuurlijk zijn bedrijven daar initieel heel blij mee, maar dat werkt ook heel isolerend. Ik voelde me vaak eenzaam, onbegrepen, ik haat (nog steeds) de Belgische administratie en twijfelde om terug te gaan naar mijn land. Ik ben echt jaren ongelukkig geweest.”
3 FEITEN
Feit
Ons kleine Belgenlandje telt 381.193 werkende expats, wat ongeveer neerkomt op 10% van de arbeidsmarkt. Best frappant als je denkt dat dit 70% meer is dan 4 jaar geleden. (studie vacature.com)
Feit
Slechts 33% van de expats voelt zich thuis in onze lokale cultuur. Dat is maar de helft van het wereldgemiddelde van 63%! Aan de taal zal het niet liggen, want ook onze Noorderburen in Nederland stranden onder gemiddelde, maar met hun 54%, lopen we toch flink achter! (studie internations expat-insider)
Feit
De meeste bedrijven die expats aannemen of laten overkomen houden wel rekening met het financiële aspect en de praktische kant van de verhuis, maar niet met de integratie en stabiliteit van de expat zelf, waardoor velen onder hen slecht functioneren op de werkvloer, een andere job zoeken of zelfs terugkeren naar hun land.

Allemaal goed en wel, maar hoe zorg je ervoor dat een expat zich thuis voelt en dus niet vertrekt? Daar hangen veel elementen aan vast! Die lijst is eindeloos! Of toch niet?

Wat houdt de opleiding in?
Wij, bij Hello Languages, hebben in samenwerking met Belgian Academy of Culture and History een programma opgesteld dat de grootste problemen voor expats oplost, zoals de taal spreken, de Belgische cultuur kennen, de mensen hun manier van doen begrijpen, uitkunnen aan de politieke structuur om door het kluwen van administratie te geraken, enzovoort
  • De lokale taal leren spreken (NL, FR, DE) op een manier die natuurlijk overkomt en zoals we de taal echt gebruiken, niet zoals in de boekjes.
  • De juiste informatie vinden over ‘hoe te leven in België’ en zich leren redden in de lokale taal.
  • De gewoontes, manieren en gedachtegang van Belgen leren begrijpen om zo gemakkelijker te connecteren en zelfs vrienden te maken.
  • De Belgische cultuur leren kennen door terug te gaan in de tijd en toe te passen op het heden.
  • Aan de politieke structuur uitkunnen om door het kluwen van administratie te geraken, maar ook om de eeuwige discussies tussen de landsdelen te volgen.

 

U wilt toch ook weten in welk land u woont? Natuurlijk vindt u het belangrijk om met de locals te kunnen spreken in hun eigen taal, over de onderwerpen waar zij het meest mee bezig zijn! Wel… UW MEDEWERKERS OOK!

Al onze taalopleidingen zijn maatwerk.

 

We kunnen dus zowel voor privélessen als voor interne groepslessen zorgen
bij u on site of bij ons op kantoor.

IK HERKEN MIJ HIERIN
Ik wil er iets aan doen!
Wat onze klanten zeggen

Verkozen tot meest innovatieve taalprovider van Vlaanderen door Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

X